Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν – Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος; Το κόλπο

Τούρκος καθηγητής εξήγησε ότι το τουρκικό σύνταγμα είναι «πολύ σαφές σε αυτό το θέμα και ότι ένα άτομο δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου τρεις φορές».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν - Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος; Το κόλπο

Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν αφού μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Μιλώντας στην Cumhuriyet TV, ο Τούρκος καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κορκούτ Κανάντογλου εξήγησε «τον μόνο τρόπο για να είναι υποψήφιος ο Ερντογάν».

Ο Κορκούτ Καναντόγλου προειδοποίησε την αντιπολίτευση για την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λίγο πριν από τις εκλογές του 2023.

Ο Τούρκος καθηγητής εξήγησε ότι το τουρκικό σύνταγμα είναι «πολύ σαφές σε αυτό το θέμα και ότι ένα άτομο δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου τρεις φορές».

Μάλιστα, όπως είπε, για να γίνει πρόεδρος ο Ερντογάν για τρίτη φορά, η τουρκική Βουλή «θα πρέπει να αποφασίσει για πρόωρες εκλογές πριν από τη λήξη της θητείας του».

Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν – Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος; Το κόλπο

Η κυβερνώσα πτέρυγα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η θητεία του Ερντογάν ξεκίνησε από το 2018 και ότι ο κανόνας των δύο θητειών θα αρχίσει να λειτουργεί μετά από αυτήν την ημερομηνία, μία ερμηνεία την οποία ο Τούρκος καθηγητής θεωρεί «ασυμβίβαστη με το συνταγματικό δίκαιο».

Επίσημα δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση από το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία, που να υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου TAYFUN

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία – Αδιόρθωτος ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν – Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος; Το κόλπο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ