Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Στα ύψη η πόλωση στον δρόμο προς τις κάλπες – Υποστηρικτές του Ερντογάν προπηλάκισαν τον Κιλιτσντάρογλου! (vid)

Κλίμα πόλωσης επικρατεί στην Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 14 Μαΐου

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Κλίμα πόλωσης επικρατεί στην Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 14 Μαΐο

Όσο οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν, τόσο πολώνεται το κλίμα, μιας και στη γειτονικά χώρα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, περιστατικά βίας, που έχουν να κάνουν ακόμα και με θρησκευτικούς λόγους.

Εκτοξεύοντας απειλές κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, φανατικοί υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προπηλάκισαν τον υποψήφιο της Τουρκικής αντιπολίτευσης για την προεδρία, ενώ επιτέθηκαν στους σωματοφύλακές του.

Οι ακραίοι υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου απαίτησαν από τον Κιλιντσάρογλου να φύγει από το Αντιγιαμάν, πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου επισκέφτηκε συγγενείς θυμάτων από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι σωματοφύλακες του ηγέτη των Κεμαλιστών εμπόδισαν τους διαδηλωτές να τον πλησιάσουν.

Μάλιστα, οι εικόνες αυτές επαναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κιλιντσάρογλου σε νεκροταφείο. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές χτύπησαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, με αποτέλεσμα να διακόψει την επίσκεψή του στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος κατηγόρησε τον Ερντογάν πως πολώνει το προεκλογικό κλίμα με ακραία θρησκευτική ρητορική, ύστερα από τη δημόσια παραδοχή του ίδιου του Κιλιντσάρογλου ότι είναι Αλεβίτης.

Μετά από αυτό, ο Κιλιτσντάρογλου φαίνεται πως ακύρωσε το πρόγραμμά του στην περιοχή και αποφάσισε να επιστρέψει στην Άγκυρα, επειδή «ήθελε να αποφύγει μια αιματηρή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να επισκιάσει τις εκλογές».

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να εξασφαλίσει μια τρίτη προεδρική θητεία και κάνει τα πάντα για να κερδίσει ψήφους.

Μεταξύ άλλων έχει επαναφέρει τη «Γαλάζια Πατρίδα», υπόσχεται «αιώνα της Τουρκίας», ενώ επιστράτευσε μέχρι και φίλτρα στις προεκλογικές του αφίσες! 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Στα ύψη η πόλωση στον δρόμο προς τις κάλπες – Υποστηρικτές του Ερντογάν προπηλάκισαν τον Κιλιτσντάρογλου! (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ