Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Στρατιωτικοί κύκλοι ζητούν κήρυξη ΑΟΖ ή κατάλογο με τα 152 ελληνικά νησιά

Στρατιωτικοί κύκλοι ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει άμεσα ΑΟΖ στον ΟΗΕ ή να βγάλει κατάλογο με τα 152 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Στρατιωτικοί κύκλοι ζητούν κήρυξη ΑΟΖ ή κατάλογο με τα 152 ελληνικά νησιά

Καμία κυβερνητική αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την Τουρκία, αναφορικά με το μπλόκο του ελληνικού λόμπι για τα F-16. Ο Τύπος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, συνεχίζει να βάλλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χώρας μας.

Υποστηρίζεται ότι από τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, δεν τα κατάφερε στο Κογκρέσο, ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά το ελληνικό λόμπι για να μπλοκάρει τα F-16 της Τουρκίας.

Κατηγορείται δηλαδή και πάλι η Ελλάδα για ένα θέμα που αφορά στις ΗΠΑ.

Το ανθελληνικό μένος στην Τουρκία είναι πάρα πολύ έντονο και ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία περίοδο που ετοιμάζεται ένας… νέος ελληνικός στόλος στη Σούδα!

Παράλληλα, βέβαια, τα σενάρια για το πώς θα μπορούσε η Άγκυρα να αντιμετωπίσει την «κακομαθημένη της Δύσης», όπως χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, δίνουν και παίρνουν.

Ένα σενάριο είναι το γεωτρύπανο, το οποίο φαίνεται ότι θα βγει στη Μεσόγειο κάποια στιγμή, όταν όμως η Άγκυρα θεωρήσει πως πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ή όταν το χρειαστεί για εσωτερική προβολή.

Υπάρχουν επίσης κύκλοι, κυρίως στρατιωτικοί, που ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει άμεσα ΑΟΖ στον ΟΗΕ ή να βγάλει κατάλογο με τα 152 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία και να τον γνωστοποιήσει στον Οργανισμό, ώστε να καταγραφούν σε διεθνές επίπεδο οι θέσεις και αξιώσεις της γειτονικής χώρας.

Πολλά από τα σενάρια μπορεί να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο η σχέση μεταξύ των δύο κρατών έχει παγώσει για τα καλά.

Κανένας στην Τουρκία δεν προβλέπει επαναπροσέγγιση στην παρούσα φάση, παρά μόνο συνέχεια αυτής της κατάστασης μέχρι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Επομένως έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ζήσουμε μία τέτοια εμπρηστική ρητορική και κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία και την προκλητικότητά της:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Στρατιωτικοί κύκλοι ζητούν κήρυξη ΑΟΖ ή κατάλογο με τα 152 ελληνικά νησιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ