Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Τρία μίλια θέλει η Άγκυρα στα νησιά του Αιγαίου και να ανακηρύξει τουρκική ΑΟΖ

«Εάν η Ελλάδα βρει τις κατάλληλες συνθήκες θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, παρόλο που πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει 176 νησιά», ανέφερε ο πατέρας της τουρκικής Γαλάζιας Πατρίδας.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τουρκία: Τρία μίλια θέλει η Άγκυρα στα νησιά του Αιγαίου και να ανακηρύξει τουρκική ΑΟΖ

Τουρκία: Τρία μίλια θέλει η Άγκυρα στα νησιά του Αιγαίου και να ανακηρύξει τουρκική ΑΟΖ, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πατέρα της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Είναι καιρός να βγούμε από τις αντιδραστικές πολιτικές και να εφαρμόσουμε προληπτικές πολιτικές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Τσιχάτ Γιαϊτσί, ένας από τους «πατέρες» της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ναύαρχο ε.α. θα πρέπει η Τουρκία να επιστρέψει στη Λωζάνη στο Αιγαίο και να απαιτήσει «τη μείωση των χωρικών υδάτων στα 3 μίλια».

«Για να αποτρέψουμε την Ελλάδα να σφετεριστεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα μας στη “Θάλασσα των Νησιών” (σ.σ. Αιγαίο) αυξάνοντας τα χωρικά της ύδατα, πρέπει να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, την οποία χαράξαμε με βάση τη μέση γραμμή μεταξύ των δύο ηπειρωτικών (σ.σ. μερών).

Ο Τούρκος αναλυτής και συγγραφές υποστηρίζει ότι η Τουρκία «απέφυγε να αντιταχθεί στην αύξηση του πλάτους των χωρικών της υδάτων από την Ελλάδα στα 6 μίλια διαταράσσοντας την ισορροπία της Λωζάννης, λόγω της πολιτικής συγκυρίας εκείνης της εποχής».

Όπως αναφέρει, η Τουρκία «διατήρησε τα χωρικά της ύδατα στα 3 μίλια διατηρώντας τη θέση της αναγκαιότητας επιστροφής στην ισορροπία της Λωζάνης, και επέμεινε σε αυτή την απόφαση, που είναι η μόνη μέθοδος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ισότητας στις δύο χώρες και στη Θάλασσα της νησιά».

«Εάν η Ελλάδα βρει τις κατάλληλες συνθήκες θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, παρόλο που πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει 176 νησιά, νησίδες και βράχους (EGAYDAAK), των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με Συνθήκες», υπογράμμισε ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση μυστήριο από την Κίνα – Λέει σε όλους του Κινέζους να φύγουν επειγόντως από την Ουκρανία

Ελληνοτουρκικά: Εκτός ελέγχου ο Μπαχτσελί – Νέο επεκτατικό παραλήρημα για το Αιγαίο και την Κύπρο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Τρία μίλια θέλει η Άγκυρα στα νησιά του Αιγαίου και να ανακηρύξει τουρκική ΑΟΖ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ