Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκική μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα; Θέλουν να σηκώσουν τουρκική σημαία σε ελληνικό νησί

Το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει και «δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκική μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα; Θέλουν να σηκώσουν τουρκική σημαία σε ελληνικό νησί

Τουρκική μυστική επιχείρηση ετοιμάζεται στην Ελλάδα, με τους Τούρκους να θέλουν να σηκώσουν τουρκική σημαία σε ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, o Τούρκος πρόεδρος, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει «να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ».

Το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει από «δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς» ή ακόμα και την «διεξαγωγή επιχείρησης ψευδούς σημαίας για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση».

Τουρκική μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα;

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής του MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άρθρο γνώμης του Τούρκου ναυάρχου, Τζεμ Γκουρντενίζ, «στόχος των ΗΠΑ/ΕΕ είναι να ξοδέψουν την ενέργεια της Τουρκίας για άμυνα και οπλισμό για να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο ως αποτέλεσμα μιας ελεγχόμενης σύγκρουσης στο Αιγαίο όταν χρειαστεί».

Νωρίτερα, στην επιφάνεια ήρθε παλαιότερη μελέτη του Geopolitical Futures, σύμφωνα με την οποία oι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά από 30 επιλογές για την μεταφορά των πυρηνικών τους από την Τουρκία και το Ιντσιρλίκ.

Μεταξύ των προορισμών αυτών που συζητούνται είναι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Στην Ελλάδα πιθανότερα σημεία είναι η Ρόδος και η Ανδραβίδα, ενώ στην Κύπρο η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι είναι το πιθανότερο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκος ναύαρχος: Στόχος να αφήσουν γυμνή την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο στη σύγκρουση με την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητη πρόκληση από τον Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά – «Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκική μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα; Θέλουν να σηκώσουν τουρκική σημαία σε ελληνικό νησί». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ