Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 – Του χάρισαν τη ζωή

Οι Έλληνες πιλότοι σταμάτησαν να την αερομαχία, δίνοντάς στον Τούρκο χώρο να πετάξει πίσω στην Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 - Του χάρισαν τη ζωή

Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 κατά την διάρκεια της άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το enikos.gr, κατά την διάρκεια της άσκησης «EUNOMIA 3-22», οι Τούρκοι, βλέποντας τα ελληνικά F-16 να εμφανίζονται ξαφνικά στην Κύπρο, απογείωσαν δύο τουρκικά μαχητικά προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Όμως ο κλειστός σχηματισμός που πετούσαν τα ελληνικά F-16 τα εμφάνιζε στα ραντάρ για ένα ζευγάρι ενώ ήταν δύο ζευγάρια (σ.σ. δηλαδή τέσσερα ελληνικά F-16)/

Έτσι τα δύο ελληνικά F-16 τους καταδίωξαν βρέθηκαν γρήγορα στην ουρά των τουρκικών μαχητικών, σε ζώνη κατάρριψης.

Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 – Του χάρισαν τη ζωή

Κατά την διάρκεια της αερομαχίας ο ένας Τούρκος πιλότος πήγε να μείνει από καύσιμα ενώ «αυτήκοοι μάρτυρες μεταφέρουν στο enikos.gr τις δραματικές εκκλήσεις του Τούρκου για βοήθεια, τις ώρες αγωνίας που ζούσε.

Οι Έλληνες πιλότοι σταμάτησαν να την αερομαχία, δίνοντάς στον Τούρκο χώρο να πετάξει πίσω στην Τουρκία, αφού αλλιώς θα είχε συντριβεί.

Για το ΣΟΚ των Τούρκων στην άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» είχε γράψει σχετικά το geostratigika.gr άρθρο με τίτλο: «Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Mετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο – Τρόμος τα γαλλικα Rafale».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα; Θέλουν να σηκώσουν τουρκική σημαία σε ελληνικό νησί

Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητη πρόκληση από τον Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά – «Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 – Του χάρισαν τη ζωή». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ