Αρχική » Γεωστρατηγική

Oι Ιρανοί διάλυσαν τους Τούρκους στο Ιράκ

Ισχυρό χτύπημα από ιρανικά drone δέχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στρατιωτική βάση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ιράκ.

Διονύσης Αντωνέλλος Γεωστρατηγική Διεθνή
Oι Ιρανοί διάλυσαν τους Τούρκους στο Ιράκ

Oι Ιρανοί διάλυσαν τους Τούρκους στο Ιράκ σε επίθεση με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ισχυρό χτύπημα από ιρανικά drone δέχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής η στρατιωτική βάση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μπαμάρνι του Ιράκ.

Από την επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro καταστράφηκε μεγάλο μέρος της τουρκικής βάσης, ενώ σύμφωνα με κουρδικές πηγές υπήρξαν και θύματα μεταξύ των Τούρκων.

Τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Ababil-2, επιτέθηκαν στα τουρκικά στρατεύματα από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Oι Ιρανοί διάλυσαν τους Τούρκους στο Ιράκ

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14 χτυπήματα στην τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, με την επίθεση να μην έχει σχολιαστεί ακόμα από την Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, Κούρδοι υποστηρίζουν πως κατέρριψαν τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βίντεο.

Οι ΗΠΑ έχουν εξοπλίσει τους Κούρδους με τελευταίας τεχνολογίας αντιαεροπορικά και αντιαρματικά, πράγμα που κάνει την όποια τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων στην Συρία και το Ιράκ ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Την ίδια ώρα και το Ιράκ αναπτύσσει ρωσικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S στα βόρεια του συνορα, κατά των τουρκικών Bayraktar και των ελικόπτερων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα Pantsir-S έχουν διαλύσει τα Bayraktar στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Mε τα φρύδια διέταξε τον Ακάρ ο Ερντογάν

Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Oι Ιρανοί διάλυσαν τους Τούρκους στο Ιράκ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ