Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται

Οι S-300 κατά επίγειων στόχων θα ήταν ένα... εφιαλτικό σενάριο για την Τουρκία.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται

Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία είναι τελικά ένα υπαρκτό σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη πυραυλικών συστοιχιών S-300 και S-400 στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει κατασκευάσει τους πυραύλους αυτούς για την κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων όμως, σύμφωνα με τους Ουκρανούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά εγκαταστάσεων.

Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται

Οι Ουκρανοί τονίζουν πως λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης των Ρώσων σε αυτή την χρήση των S-300 και S-400, πλήγματα τέτοιου είδους ειναι και αυτά που έχουν τις μεγαλύτερες παράπλευρες απώλειες.

Οι S-300 κατά επίγειων στόχων θα ήταν ένα… εφιαλτικό σενάριο για την Τουρκία, αφού στα παράλια της Μικράς Ασίας βρίσκεται η τουρκική ναυτική βάση του Ακσάζ με το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού Στόλου.

Βέβαια και οι Τούρκοι έχουν τους S-400 με αντίστοιχες δυνατότητες.

Nα σημειωθεί πως στην Ουκρανία γράφεται επίσης ένα νέο κεφάλαιο για τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να πάρει την υπεροπλία στον αέρα της Ουκρανίας και αυτό επειδή σύμφωνα με το 19fortyfive.com ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει πως φτάνουμε στο τέλος της εποχής των μαχητικών 4ης γενιάς.

Διαβάστε επίσης:

Βayraktar: Τελικά υπάρχει το ισραηλινό σύστημα κατά των τουρκικών drone στα νησιά;

KGB: Η τρομερή μυστική υπηρεσία των Σοβιετικών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ