Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Εast Med: Γι αυτό έχει λυσσάξει η Τουρκία – Τελειώνει το 2025

Σαν... βόμβα έσκασε στα τουρκικά αυτιά η ενεργοποίηση του σχεδίου του East Med, o oποίος αγωγός φυσικού αερίου θα είναι έτοιμος το 2025.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Εast Med: Γι αυτό έχει λυσσάξει η Τουρκία - Τελειώνει το 2025

Εast Med: Γι αυτό έχει λυσσάξει η Τουρκία και θέλει τώρα, ντε και καλά θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελειώνει το 2025 η κατασκευή του East Med</strong> λένε οι Ιταλοί.

Σαν… βόμβα έσκασε στα τουρκικά αυτιά η ενεργοποίηση του σχεδίου του East Med, o oποίος αγωγός φυσικού αερίου θα είναι έτοιμος το 2025.

Τα σχέδια για τον East Med είχαν εγκαταληφθεί λόγω του φθηνού φυσικού αερίου από την Ρωσία, όμως τώρα, που δεν υπάρχει φθηνό φυσικό αέριο λόγω του ρωσοουκρανικού πολέμου, κάθε εναλλακτική έχει μπει στο τραπέζι.

Εast Med: Γι αυτό έχει λυσσάξει η Τουρκία – Τελειώνει το 2025

Η κυριότερη εναλλακτική πηγή φυσικού αερίου είναι ο East Med, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο Ευρώπη από τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία με τον παρόν στάτους είναι εκτός σχεδίων για τον East Med, κάτι που ξέρει πως θα την περιθωριοποιήσει περισσοτερο.

Έτσι, η Άγκυρα προσπαθεί να γκριζάρει όποια περιοχή μπορεί, ώστε να μπορέσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Tην ίδια ώρα να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αυτή την φορά είναι έτοιμη να έχει και να την διατηρήσει, σημαντική στρατιωτική παρουσία και η Ιταλία.

Οι Εni ερευνά την ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος σε κυπριακό οικόπεδο και αυτή την φορά δεν θα… διώξουν τα ιταλικά πλοία οι τουρκικές φρεγάτες, όπως είχε γίνει πριν από δυο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Μας είχαν 3.372 δευτερόλεπτα κλειδωμένους τα ελληνικά F-16

Ελληνοτουρκικά: Τα ευάλωτα σημεία του φράχτη στον Έβρο που ενισχύει η Ελλάδα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εast Med: Γι αυτό έχει λυσσάξει η Τουρκία – Τελειώνει το 2025». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ