Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Rafale: Ετοιμάζονται για αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι

Τα Rafale σε λίγο χρονικό διάστημα αναμένεται να μετασταθμεύουν στο Αιγαίο και τα readiness.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Rafale: Ετοιμάζονται για αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι

Rafale: Ετοιμάζονται για αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι που συνεχίζουν ταχύτατα την εκπαίδευσή τους ενώ τα γαλλικά μαχητικά θα φτάσουν στα 12 έως το τέλος του έτους.

Η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων στα Rafale συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τα Rafale να εντάσσονται σταδιακά και στον επιχειρησιακό κλάδο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά και η επιθετική ρητορική που χρησιμοποιεί η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, έχει επιταχύνει τα ελληνικά σχέδια για την παρουσία των ελληνικών Rafale στο Αιγαίο.

Τα Rafale σε λίγο χρονικό διάστημα αναμένεται να μετασταθμεύουν στο Αιγαίο και τα readiness.

Για να συμβεί αυτό πρέπει οι Έλληνες πιλότοι να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και στις αερομαχίες, η οποία εκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει.

Rafale: Ετοιμάζονται για αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι

Την ίδια ώρα, η υπάρξη των πυραύλων Meteor και η δυνατότητα που έχουν για χτυπήματα από μεγάλη απόσταση, έχουν οδηγήσει τους αρμόδιους στο σενάριο ενεργοποίησης των Rafale στο Αιγαίο νωρίτερα.

Τα Rafale κλειδώνουν ουσιαστικά το Αιγαίο, αφού τα τουρκικά μαχητικά θα βρίσκονται στο στόχαστρο πριν καν μπουν στο Αιγαίο.

Tην ίδια ώρα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ελληνικά μαχητικά είχαν 3.372 δευτερόλεπτα (!) κλειδωμένους τους Τούρκους πιλότου, ενώ επικαλούνται στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Από τις 15 Αυγούστου έως σήμερα μας είχαν κλειδωμένους στο ραντάρ για συνολικά 3.372 δευτερόλεπτα, σε 14 ξεχωριστά περιστατικά», αναφέρει η τουρκική Milliyet.

Oι Τούρκοι συνεχίζουν να ανεβάζουν την ένταση στο Αιγαίο, προσπαθώντας να περάσουν την εικόνα του… καλού παιδιού.

Βέβαια δεν γίνεται καμία αναφορά για τις τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Μας είχαν 3.372 δευτερόλεπτα κλειδωμένους τα ελληνικά F-16

Ελληνοτουρκικά: Τα ευάλωτα σημεία του φράχτη στον Έβρο που ενισχύει η Ελλάδα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Ετοιμάζονται για αερομαχίες οι Έλληνες πιλότοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ