Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία βλέπει το 2025 και την Ελλάδα με τρόμο

Ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ, κάνει αναφορά στο 2025 και τονίζει πως η υπομονή της Τουρκίας (σ.σ. αλλά και ο χρόνος) τελειώνει.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία βλέπει το 2025 και την Ελλάδα με τρόμο

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία βλέπει το 2025 και την Ελλάδα με τρόμο και θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία ορόσημο.

Το 2025 βλέπει με… τρόμο η Τουρκία και η απάντηση γι αυτό είναι απλή.

Τότε, σύμφωνα και με τους ίδιους τους Τούρκους, η Ελλάδα θα επιτύχει την απόλυτη υπεροπλία στον αέρα.

«Δύο F-16, αναβαθμισμένα στο Block 70, θα παραδοθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Η Lockheed Martin αναμένεται να ολοκληρώσει την ανανέωση τεσσάρων F-16 έως το 2023», γράφει ο Τούρκος φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ.

«Η Αθήνα παίρνει αεροπλάνα, τι κάνει ο Μπάιντεν», τιτλοφορείται το άρθρο γνώμης στην τουρκική Milliyet.

Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία βλέπει το 2025 και την Ελλάδα με τρόμο

«Αυτά τα εκσυγχρονισμένα F-16 θα προσφέρουν κάποια πλεονεκτήματα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ιδιαίτερα στο ραντάρ AESA. Έξι Rafale που παραδόθηκαν από τη Γαλλία και δύο F-16 που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ δεν αρκούν για να αλλάξουν την ισορροπία στο Αιγαίο, αλλά το ημερολόγιο λειτουργεί κατά της Τουρκίας», τονίζει ο Οζάι Σεντίρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, η Ελλάδα «θα έχει 24 αεροσκάφη Rafale έως το 2025 και ο εκσυγχρονισμός 84 F-16 θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2027».

«Υπάρχει επίσης μια επιστολή αίτησης που στάλθηκε στην Ουάσιγκτον για αγορά 40 F-35 από τις ΗΠΑ, 20 από τα οποία είναι οριστικά και 20 είναι προαιρετικά. Η Αθήνα σκοπεύει να παραλάβει τα πρώτα F-35 έως το 2028», συμπληρώνει.

Ο Οζάι Σεντίρ υπογραμμίζει ότι η τουρκοελληνική ισορροπία στο Αιγαίο θα σπάσει το 2025.

Παλαιότερα οι ΗΠΑ ενεργούσαν με τη θέση ότι «αν η δύναμη των δύο πλευρών είναι ίση, δεν θα πολεμήσουν», τώρα έχουν ανατρέψει αυτή την ισορροπία υπέρ της Ελλάδας, αναφέρει.

«Μπορεί ο Λευκός Οίκος να περιμένει τη νέα εποχή (σ.σ. εκλογές του Νοεμβρίου), αλλά η υπομονή της Τουρκίας έχει τα όριά της», καταλήγει στο άρθρο του ο Οζάι Σεντίρ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν – Στενό σύμμαχο της Τουρκίας

Τουρκία: Το «τερμάτισε» αυτή τη φορά ο Ερντογάν – Ανοιχτή απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Γιατί η Τουρκία βλέπει το 2025 και την Ελλάδα με τρόμο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ