Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί έχουν τρόπο να τελειώσουν τα Bayraktar στο Αιγαίο

Ειδικά αν στην εξίσωση μπουν και τα γερμανικά υποβρύχια 214, την αγορά των οποίων 2+2 σκέφτεται να ενεργοποιήσει η Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί έχουν τρόπο να τελειώσουν τα Bayraktar στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί έχουν τρόπο να τελειώσουν τα Bayraktar στο Αιγαίο και η Αθήνα το ξέρει, αρκεί να κάνουν αυτό που έκαναν και στην Ουκρανία.

Η Γερμανία θα παραδώσει στην Ουκρανία το σύστημα αεράμυνας IRIS-T.

Θα μας πείτε και τι σχέση έχει αυτό με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα τουρκικά Bayraktar;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Αναλένα Μπερμποκ, επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή της στο Radio Liberty σημείωσε ότι το γερμανικό σύστημα αεράμυνας IRIS-T θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και η παράδοση του στην Ουκρανία αναμένεται τον Σεπτέμβριο ή σύμφωνα με την Κριστιάνα Χοφμαν, αναπληρώτρια εκπρόσωπο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τα τέλη του 2022.

Να θυμίσουμε πως το γερμανικό IRIS-T έχει επίσημα βεληνεκές περίπου 40 χλμ. και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους κρουζ, ρουκέτες, αεροσκάφη, drones και ελικόπτερα σε υψόμετρο έως και 20 χλμ.

Δηλαδή το IRIS-T καταρρίπτει τα τουρκικά Bayraktar και τα Akinci (σ.σ. τα τελευταία υπό προϋποθέσεις).

Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί έχουν τρόπο να τελειώσουν τα Bayraktar στο Αιγαίο

Και η Ελλάδα έχει συμμετοχή στην κατασκευή των IRIS-T κατά 8%. Η Αθήνα και το Βερολίνο θα μπορούσαν να βρουν μία φόρμουλα για την προμήθεια των IRIS-T στην Ελλάδα.

Ειδικά αν στην εξίσωση μπουν και τα γερμανικά υποβρύχια 214, για τα οποία την αγορά επιπλέον μονάδων, στην μορφή του 2+2, σκέφτεται να ενεργοποιήσει η Ελλάδα.

Να τονιστεί πως το IRIS-T μπορεί να αναπτυχθεί και στα γερμανικά υποβρύχια. Οι Γερμανοί ηδη το δοκιμάζουν στα Type 209 και 212A κατά αεροπορικών απειλών, μία διαδικασία που το Ισραήλ αναπτύσσει ήδη από την δεκαετία του ’70.

Διαβάστε επίσης:

Ντιβαλιέ: Ο αιμοσταγής δικτάτορας της Αϊτής που ξερίζωνε καρδιές των αντιπάλων

Ιωάννης Μεταξάς: Το πρώτο «όχι» ήταν στην μικρασιατική εκστρατεία
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί έχουν τρόπο να τελειώσουν τα Bayraktar στο Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ