Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Ο Μενέντεζ προανήγγειλε νέες κυρώσεις στην Τουρκία – Πρώτο θέμα στα τουρκικά σάιτ

«Θα ήταν σοβαρό λάθος για την Τουρκία να επεκτείνει τους τομείς συνεργασίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ο Μενέντεζ προανήγγειλε νέες κυρώσεις στην Τουρκία - Πρώτο θέμα στα τουρκικά σάιτ

Ελληνοτουρκικά: Ο Μενέντεζ προανήγγειλε νέες κυρώσεις στην Τουρκία από την Ελλάδα, με την είδηση να είναι πρώτο θέμα στα τουρκικά σάιτ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε ότι «εάν η Τουρκία αγοράσει ένα δεύτερο σύστημα αεράμυνας S-400, ενδέχεται να επιβληθούν νέες κυρώσεις βάσει του CAATSA», αναφέρει η τουρκική cumhuriyet.com.tr..

«Ο Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με την είδηση ​​ότι η Τουρκία προμηθεύτηκε το δεύτερο μερικό σύστημα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία», σημειώνουν οι Τούρκοι.

Όπως αναφέρεται, ο Μπομπ Μενέντεζ «είπε ότι η πιθανή προμήθεια νέων S-400 από τη Ρωσία από την Τουρκία θα ήταν άλλη μια παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που επιβάλλονται από τον νόμο για την απάντηση στους αντιπάλους των ΗΠΑ μέσω κυρώσεων (CAATSA)».

«Ανησυχώ βαθύτατα για τα νέα ότι η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει ένα νέο σύστημα S-400. Μια νέα προσπάθεια προμήθειας θα ήταν άλλη μια σαφής παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που επιβάλλει η CAATSA», είπε ο Μενέντεζ, τονίζεται.

«Θα ήταν σοβαρό λάθος για την Τουρκία να επεκτείνει τους τομείς συνεργασίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα, κάτι που θα έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο την ασφάλεια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των εταίρων μας στο Ευρώπη», υπογράμμισε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Νωρίτερα, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια του δεύτερου συστήματος αεράμυνας S-400 και ότι «ορισμένα στοιχεία του συστήματος S-400 θα παράγονται από κοινού στην Τουρκία».

Η Τουρκία από την μεριά της ανέφερε ότι «δεν υπάρχει νέα εξέλιξη στη διαδικασία προμήθειας του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία» συμπληρώνοντας όμως πως σύμφωνα με τη συμφωνία που έγινε την πρώτη μέρα, «η διαδικασία συνεχίζεται».

Διαβάστε επίσης:

Το ρωσικό Bayraktar κάνει έξαλλους τους Τούρκους – Πήραν ένα ολόκληρο τουρκικό TB2

Ελληνοτουρκικά: Το μυστικό χαρτί των Τούρκων για να πείσουν τις ΗΠΑ να τους δώσει F-35 και F-16

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ο Μενέντεζ προανήγγειλε νέες κυρώσεις στην Τουρκία – Πρώτο θέμα στα τουρκικά σάιτ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ