Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικα: Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα

Τα τουρκικά drone θα μπορούν να παρακάμπτουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο σε Αιγαίο και Έβρο;

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικα: Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα

Ελληνοτουρκικα: Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Η STM, μια από τις κορυφαίες εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ολοκλήρωσε και παρέδωσε με επιτυχία το έργο KERKES, το οποίο επιτρέπει στα UAV να επιχειρούν σε περιοχές χωρίς GPS.

«Με αυτήν την τεχνολογία στην οποία εργάζονται μόνο λίγες χώρες στον κόσμο, τα μίνι UAV μας θα εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς να επηρεάζονται από απειλές ηλεκτρονικού πολέμου, όπως η αμβλύτητα του GPS», σημείωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ελληνοτουρκικα: Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα

«Απουσία επικοινωνίας, τα δεδομένα και οι εικόνες που λαμβάνονται από τους αισθητήρες θα επεξεργάζονται και θα μπορεί να γίνει εκτίμηση τοποθεσίας ενώ θα μπορούν να χτυπηθούν στόχοι που καθορίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της STM Οζγκούρ Γκουλεργιούζ.

Η Ελλάδα επεξεργάζεται με τους Ισραηλινούς την δημιουργία anti-drone ασπίδας στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο, με τους Τούρκους να προσπαθούν να βρουν τρόπους να την παρακάμπτουν.

Mάλιστα στην επικοινωνία της τουρκικής εταιρείας φαίνεται ξεκάθαρα πως η τεχνολογία αφορά και στα τουρκικά Bayraktar, τα οποία έχουν αυξήσει δραστικά της παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος σε αερομαχία με ελληνικα f-16 – Του χάρισαν τη ζωή

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από τους τούρκους – Drone θα «ακούν» το Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικα: Πώς η Τουρκία θέλει να αχρηστέψει την anti-drone ελληνική ασπίδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ