Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Έξι χρόνια πίσω οι Τούρκοι στον αέρα όμως μπορούν να καλύψουν την διαφορά στα δέκα

Ανεβαίνει ο χρονικός ορίζοντας του κλεισίματος της ψαλίδας με την Ελλάδα τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ελληνοτουρκικά
Έξι χρόνια πίσω οι Τούρκοι στον αέρα όμως μπορούν να καλύψουν την διαφορά στα δέκα

Έξι χρόνια πίσω οι Τούρκοι στον αέρα όμως μπορούν να καλύψουν την διαφορά αφού τα ραντάρ των νέων Eurofighter Typhoοn όταν αναβαθμιστούν θα γίνουν ισάξια των Rafale.

To βρετανικό υπουργείο Άμυνας θα αναβαθμίσει τα Eurofighter Typhoοn της RAF θα εξοπλιστούν με το υπερσύγχρονο ραντάρ «European Common Radar System Mk2», κάνοντάς τα ισάξια των ελληνικών Rafale.

Έτσι, αν οι Τούρκοι καταλήξουν στην αγορά των Eurofighter τότε θα έχουν μία… ελπίδα όταν η Ελλάδα παραλαμβάνει τα F-35 της αυτοί να έχουν μαχητικά με ραντάρ ισάξιο των ελληνικών μαχητικών.

Βέβαια η Τουρκία θα πρέπει να αναβαθμίσει μεγάλο αριθμό του απαρχαιωμένου στόλου των μαχητικων που διαθέτει, πράγμα που ανεβάζει το χρονικό ορίζοντα του κλεισίματος της ψαλίδας με την Ελλάδα τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά.

Όταν η Ελλάδα θα έχει 150 μαχητικά 4,5 και 5ης γενιάς η Τουρκία θα παίρνει τα πρώτα νέα Eurofighter Typhoοn με τα αναβαθμισμένα τους ραντάρ.

Να σημειωθεί αρχικά η Τουρκία θα παραλάβει (σ.σ. να τελικά αποφασίσει να οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή) τα Tranche 1, που είναι τα παλαιότερα Eurofighter που είναι πολύ δύσκολο να αναβαθμιστουν.

Έτσι η Τουρκία θα χάσει και άλλο χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα – Τελευταία στιγμή δεν πήρε η Αθήνα ΗΙΜARS

Τουρκία: Έφτασε το πολεμικό πλοίο που μπορεί να δηλητηριάσει όλη την Τουρκία – Πανικός στους Τούρκους
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έξι χρόνια πίσω οι Τούρκοι στον αέρα όμως μπορούν να καλύψουν την διαφορά στα δέκα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ