Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Iron Dome: Στη λίστα για την αγορά του και η Ελλάδα;

Τι συμβαίνει με τις χώρες όπου έχουν αναφερθεί «σχέδια πώλησης του συστήματος», όμως τα σενάρια αυτά «δεν έχουν υλοποιηθεί ή έχουν διαψευσθεί από το Ισραήλ».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Iron Dome: Στη λίστα για την αγορά του και η Ελλάδα;

Iron Dome: Στη λίστα για την αγορά του και η Ελλάδα ενώ το Ισραήλ ενδιαφέρεται να πουλήσει το σύστημα «χωρίς να εκθέσει τις αποκλειστικές τεχνολογίες που το κάνουν να λειτουργεί»;

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, το Ισραήλ θέλει να δώσει το Iron Dome σε χώρες οι οποίες δεν θα εκθέσουν την ισραηλινή τεχνολογία σε κίνδυνο, καθώς κρίσιμες πληροφορίες θα μπορούσαν «να χρησιμοποιηθούν από τους εχθρούς της χώρας (σ.σ. Ισραήλ) για να νικήσουν το σύστημα».

Αναφορές των τελευταίων ετών κάνουν λόγο για «σχέδια πώλησης του συστήματος σε άλλες χώρες, όπως η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν», ενώ σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, τέτοιες αναφορές «δεν έχουν υλοποιηθεί ή έχουν διαψευσθεί από το Ισραήλ».

Iron Dome: Στη λίστα για την αγορά του και η Ελλάδα;

Αν παρατηρήσει κανείς λείπει το όνομα της Ελλάδας από τις χώρες όπου έχουν αναφερθεί «σχέδια πώλησης του συστήματος», όμως τα σενάρια αυτά «δεν έχουν υλοποιηθεί ή έχουν διαψευσθεί από το Ισραήλ».

Λέτε σκόπιμα να λείπει το όνομα της Ελλάδας; Θα δείξει.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λόγω του ότι το Iron Dome είναι ένα κοινό ισραηλινο-αμερικανικό έργο, «η πώληση σε τρίτο μέρος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση και των δύο χωρών ανάπτυξης».

Οι ΗΠΑ αγόρασαν δύο συστοιχίες Iron Dome στο πλαίσιο συμφωνίας του 2019. Έκτοτε, ο στρατός των ΗΠΑ εργάζεται για την ενσωμάτωση του συστήματος στη συστοιχία αεράμυνας του.

Διαβάστε επίσης:

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στο Ιόνιο

Τούρκοι: Τι κι αν πάρουμε F-16 Viper – Η Ελλάδα έχει Rafale και Meteor με βεληνεκές 320 χιλιομέτρων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Iron Dome: Στη λίστα για την αγορά του και η Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ