Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ισραήλ: Στην Κύπρο στέλνει το γεωτρύπανο η Τουρκία

«Η Τουρκία αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορά της στην ανατολική Μεσόγειο με τα μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνεται.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ισραήλ: Στην Κύπρο στέλνει το γεωτρύπανο η Τουρκία

Ισραήλ: Στην Κύπρο στέλνει το γεωτρύπανο η Τουρκία λένε οι timesofisrael.com, επικαλούμενοι δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην Ανατ. Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους Times Of Israel, «ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες κοντά στο διαιρεμένο νησί της Κύπρου τον επόμενο μήνα».

Οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι η η Ευρωπαϊκή Ένωση «έφτασε κοντά στην επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα το 2020» για έρευνες στα αμφισβητούμενα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ισραήλ: Στην Κύπρο στέλνει το γεωτρύπανο η Τουρκία

«Η Τουρκία αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορά της στην ανατολική Μεσόγειο με τα μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνεται.

«Αυτή δεν είναι η μόνη αμφισβητούμενη γεώτρηση φυσικού αερίου στην περιοχή. Το Ισραήλ και ο Λίβανος είχαν τη δική τους διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τη μεσολάβηση της αμερικανικής κυβέρνησης, εν μέσω απειλών από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε ισραηλινές υπεράκτιες εξέδρες φυσικού αερίου», καταληγει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Να θυμίσουμε ότι ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, πριν από λίγους μήνες έκαναν αναφορά στα τουρκικά drone πλοία ULAQ.

ULAQ μπορούν να επιχειρήσουν ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτουν πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα ULAQ θα παρέχουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά κατά την διάρκεια «κρίσιμων» σεισμικών ερευνών.

Λέτε να δούμε τα ULAQ πρώτη φορά αντιμέτωπα με ελληνικά πολεμικά πλοία;

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Κόβουμε στα δύο τα πλοία με τα Bayraktar

Διαλύουν τους Τούρκους στην Συρία οι Κούρδοι – Κουρδική αντεπίθεση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραήλ: Στην Κύπρο στέλνει το γεωτρύπανο η Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ