Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Patroller: Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV σε τιμή σοκ – Θα απογειώνονται από παντού

Πριν από δύο χρόνια το ρεπορτάζ για τα Patroller υπέγραφε ο Δήμος Βερύκιος και σήμερα επιβεβαιώνεται η είδηση.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Patroller: Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV σε τιμή σοκ

Patroller: Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV σε τιμή σοκ ενώ θα μπορούν να πετάνε έως και 30 ώρες συνεχόμενα.

Η είδηση για την αγορά των γαλλικών οπλισμέων UAV Patroller είχε κυκλοφορήσει στον ελληνικό αμυντικό τύπο εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Τότε το ρεπορτάζ υπέγραφε ο Δήμος Βερύκιος.

Τώρα, δύο χρόνια μετά, οι τότε συνομιλίες φαίνεται πως ωρίμασαν και πλέον οδεύουμε προς συμφωνία, στο πλαίσιο που είχε αναφέρθεί και τότε.

Patroller: Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV σε τιμή σοκ

Να σημειωθεί, πως όπως έγραφε ήδη εδώ και δύο χρόνια το Sportime, η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία SAGEM έχει σκοπό να διαφημίσει το Patroller μέσω των επιδόσεων τους στο Αιγαίο, όπως έκανε η Τουρκία σε Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία και Λιβύη με τα Bayraktar.

Η Ελλάδα θα πάρει τέσσερα Patroller, οπλισμένα με κατευθυνόμενες ρουκέτες των 68mm ενώ θα αντικαταστήσει με 50 εκατομμύρια ευρώ τα παλαιότερης γενιάς ελληνικά UAV Le Sperwer.

Το Patroller χρησιμοποιούν τον ίδιο σταθμό ελέγχου εδάφους με το Sperwer II ενώ μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε διάδρομο 250 μέτρων τόσο μέρα όσο και νύχτα.

Ως UAV μεσαίου μεγέθους, μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και με C-130.

Διαβάστε επίσης:

F-35: Τα είδαν όλα οι Αμερικανοί με τους Έλληνες πιλότους των F-16 στις εμπλοκές;

Ελληνικοί S-300 κατά επίγειων στόχων στην Τουρκία; Και όμως γίνεται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Patroller: Έρχονται οπλισμένα γαλλικά UAV σε τιμή σοκ – Θα απογειώνονται από παντού». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ