Αρχική » Ελληνοτουρκικά

ΣΟΚ από την Αίγυπτο στον Ερντογάν – Τι είπε για Ελλάδα και Κύπρο

Με τη… χειραψία έμεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Αίγυπτος απορρίπτει τουρκικές έρευνες για αέριο σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Ιωσήφ Σηφάκης Ελληνοτουρκικά
Με τη… χειραψία έμεινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Αίγυπτος απορρίπτει τουρκικές έρευνες για αέριο σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Έπαιξε και… έχασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιας και η χειραψία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι που άναψε «φωτιές», τελικά αποδείχθηκε άκαρπη.

Η συγκεκριμένη κίνηση μεταφράστηκε ή τουλάχιστον ήθελε να μεταφραστεί ως μια δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας για μια νέα αρχή στις τουρκοαιγυπτιακές σχέσεις .

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, καθώς όπως τονίζει δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας Al Ahram, η Αίγυπτος έχει απορρίψει τις πρόσφατες τουρκικές προσπάθειες για έρευνες φυσικού αερίου σε περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο που το Κάιρο αναγνωρίζει ως κυπριακά και ελληνικά ύδατα.

Το άρθρο επικαλείται δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ, μετά τη μεταξύ τους χειραψία, όταν ο Τούρκος προέδρος δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ερντογάν: Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας

Φυσικά, το… μενού δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει και τη χώρα μας. Ο ίδιος λοιπόν αφού μόλις δύο μέρες πριν διάβασε πλακάτ που ζητούσε να στείλει «όλους τους ασεβείς στην Ελλάδα», τώρα άφησε αιχμές, λέγοντας «ότι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να επωφεληθούν από τη ρήξη μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών του Κόλπου σε μια συγκεκριμένη περίοδο, αλλά τα σχέδιά τους απέτυχαν όταν τερματίσαμε αυτή τη ρήξη».

Ωστόσο, η αιγυπτιακή εφημερίδα, στο δημοσίευμά της, επισημαίνει και τι χωρίζει τις δύο πλευρές, καταδεικνύοντας ότι θα χρειαστoύν πολλές υποχωρήσεις από πλευράς Τουρκίας, ειδικά στη Λιβύη, για να «ξανακτιστούν» οι γέφυρες και να δοθεί τέλος στη «ρήξη» όπως την ονομάζει ο Ερντογάν:

«Πέρυσι, Κάιρο και Άγκυρα διεξήγαν δύο γύρους διερευνητικών συνομιλιών – με επικεφαλής τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Τουρκίας – για να επιδιορθώσουν τους δεσμούς που διακόπηκαν λόγω της υποστήριξης της Άγκυρας στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η Αίγυπτος θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Aσάντ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία;

Ναύαρχος Εγκολφόπουλος: Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως όπου κάνουν έρευνες νότια της Κρήτης δεν θα πετά ούτε… θα βρίσκεται στην θάλασσα τίποτα τουρκικό

Χαμός στην Τουρκία – Καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι είναι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ από την Αίγυπτο στον Ερντογάν – Τι είπε για Ελλάδα και Κύπρο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ