Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Πώς Σαουδική Αραβία – Κατάρ – ΗΑΕ και Ρωσία προσπαθούν να σώσουν τον Ερντογάν

Πώς σκοπεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γυρίσει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις και να ξαναβγεί πρόεδρος της Τουρκίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Πώς Σαουδική Αραβία - Κατάρ - ΗΑΕ και Ρωσία προσπαθούν να σώσουν τον Ερντογάν

Τουρκία: Σαουδική Αραβία – Κατάρ – ΗΑΕ και Ρωσία προσπαθούν να σώσουν τον Ερντογάν με ενέσεις ρευστότητας ύψους 55 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μουράτ Γετκίν, το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία (AKP), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , αναμένει 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία, 15 δισεκατομμύρια δολάρια από το Κατάρ, 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και άλλα 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία.

«Ο απολογισμός του AKΡ για τη νίκη στις εκλογές είναι 55 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρει ο δημοφιλής Τούρκος δημοσιογράφος (σ.σ. εργαζόταν στην Χουριέτ) στον τίτλο του άρθρου του.

Σύμφωνα με τον Γιέτκιν, το AKP έχει υπολογίζει περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια εξωτερικούς πόρους για «να κερδίσει τις εκλογές».

Τουρκία: Πώς Σαουδική Αραβία – Κατάρ – ΗΑΕ και Ρωσία προσπαθούν να σώσουν τον Ερντογάν

Ο Μουράτ Γετκίν υποστηρίζει πως μένουν «το πολύ 10 μήνες μέχρι τις εκλογές» στην Τουρκία καθώς, όπως αναφέρει εδώ και καιρό γίνεται λόγος ότι η κυβέρνηση θα κάνει «πρόωρο εκλογικό γύρο» και θα κάνει τις εκλογές μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

«Όπως προέβλεψε ο πρόεδρος, χρειάζονται εξωτερικοί πόροι για να ανακάμψει η οικονομία το Φεβρουάριο-Μάρτιο και να βάλει τη σφραγίδα του στις εκλογές», σημειώνει.

Ο Γετκίν υποστηρίζει πως τα 55 αυτά δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα «και να βελτιωθεί κόστος το κόστος ζωής πριν από τις εκλογές».

Όπως αναφέρει στην πραγματικότητα, τα πρώτα από αυτά τα χρήματα εμφανίστηκαν από τη Ρωσία στα τέλη Ιουλίου.

«Τα πρώτα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από την Ρωσία προήλθαν μέσω του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου. Εν μέσω των εσπευσμένων προσπαθειών εκκαθάρισης της τουρκικής αναθέτουσας εταιρείας İçtaş, , όπου αναφέρθηκε επίσημα για πρώτη φορά από τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, ότι το Ακούγιου είναι ένας ρωσικός πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία και όχι τούρκικος», κατέληξε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης:

F-16: Aπίστευτη πρόκληση των Τούρκων – Λένε πως τα ελληνικα Block 30 θα έχουν δουλειά στο Αιγαίο γι αυτό δεν αναβαθμίζονται

F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πώς Σαουδική Αραβία – Κατάρ – ΗΑΕ και Ρωσία προσπαθούν να σώσουν τον Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ