Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Eλληνοτουρκικά: Το βλέμμα στο ελληνικό πυροβολικό που κρίνει τον πόλεμο – Απαραίτητη κίνηση

Σύμφωνα με τις αναλύσεις το πυροβολικό παραμένει το κυρίαρχο όπλο στις μάχες και στον σύγχρονο πόλεμο.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Eλληνοτουρκικά: Το βλέμμα στο ελληνικό πυροβολικό που κρίνει τον πόλεμο - Απαραίτητη κίνηση

Eλληνοτουρκικά: Το βλέμμα στο ελληνικό πυροβολικό που κρίνει τον πόλεμο όπως συμβαίνει και στην Ουκρανία.

Πολλά έχουν αλλάξει από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο στην τεχνολογία των οπλικών συστημάτων αλλά και στις τεχνικές πολέμου, όμως φαίνεται πως βασιλιάς των μαχών παραμένει το πυροβολικό.

Το συμπέρασμα αυτό συνεπάγεται και από τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι, με το υπεράριθμο πυροβολικό τους έχουν καταφέρει να κερδίζουν αργά αλλά σταθερά έδαφος, την ώρα που οι Ουκρανοί οργάνωσαν την αντεπιθεσή τους μόνο όταν τους προμήθευσαν οι Αμερικανοί με τα HIMARS, επίσης όπλο που εντάσσεται σε αυτά του πυροβολικού.

Την άποψη αυτή διατυπώνει και ο Ρώσος αναλυτής, Ίλια Κράμνικ στρατιωτικός παρατηρητής και ερευνητής στο ινστιτούτο IMEMO RAS στη Μόσχα.

Τι γίνεται όμως με το ελληνικό πυροβολικό;

Σύμφωνα με τις αναλύσεις το πυροβολικό παραμένει το κυρίαρχο όπλο στις μάχες.

Έχει δυνατότητες ισχυρών πληγμάτων το ελληνικό πυροβολικό;

Θα ξεχωρίσουμε τα 36 MLRS, τα 116 RM 70 καθώς και τα 24 PzH 2000, ξεκάθαρα ότι καλύτερο έχει σήμερα το ελληνικό πυροβολικό.

Να σημειωθεί πως από εδώ και εμπρός, στόχος είναι να δοθεί βάση στα HIMARS, τα οποία αποδεικνύεται πως έχουν σημαντικό ρόλο στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Βασικός αντίπαλος του ελληνικού πυροβολικού θα είναι τα τουρκικά T-155 Firtina, αντίγραφα του κορεατικού K-9 SPH.

Το Firtina είναι κατώτερο όσον αφορά στην δύναμη πυρός, την κίνηση εκτός δρόμου ενώ έχει σημαντικά χαμηλότερη προμήθεια πυρομαχικών από το ελληνικό PzH, το οποίο επιτυγχάνει δώδεκα βολές σε ένα λεπτό και 20 γύρους σε περίπου δύο λεπτά, ενώ το Firtina επιτυγχάνει 2-4 γύρους σε δύο λεπτά.

Η Τουρκία αρχικά είχε ζητήσει συμπαραρωγή με τους Γερμανούς των «πάντσερ», όταν όμως το Βερολίνο αρνήθηκε τότε ή Άγκυρα στράφηκε στην παραγωγή του T-155 FIRTINA.

Σκοπός της Τουρκίας είναι η παραγωγή 500 T-155 FIRTINA.

Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να δώσει βάση στα ΗΙΜARS.

H επόμενη μέρα του ελληνικού Πυροβολικού πρέπει να περιλαμβάνει όσα περισσότερα HIMARS και ΜLRS είναι δυνατό να δοθούν από τους Αμερικανούς.

Nα θυμίσουμε ότι η Lockheed Martin αναπτύσσει νέο πύραυλο για τα HIMARS και τα M270 με βεληνεκές έως 650 χλμ, ο οποίος θα μπορεί να καταστρέψει και πλοία.

Διαβάστε επίσης:

Ιβάν ο Τρομερός: Απόγονος των Παλαιολόγων ήταν ο πρώτος Τσάρος της Ρωσίας – Έμεινε γνωστός για την σκληρότητά του

Τούρκοι: Το άγνωστο πολύ ξύλο που έφαγαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο – Το τουρκικό σχέδιο που κατέρρευσε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Το βλέμμα στο ελληνικό πυροβολικό που κρίνει τον πόλεμο – Απαραίτητη κίνηση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ