Αρχική » Ελληνοτουρκικά

To Demir Kubbe ή αλλιώς Iron Dome στην Κύπρο πρώτη είδηση στην Τουρκία – Κίνδυνος για τα Bayraktar

Iδιαίτερη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, για την αγορά από την Λευκωσία του ισραηλινού Ιron Dome.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
To Demir Kubbe ή αλλιώς Iron Dome στην Κύπρο πρώτη είδηση στην Τουρκία - Κίνδυνος για τα Bayraktar

To Demir Kubbe ή αλλιώς Iron Dome που θα αγοράσει η Κύπρος πρώτη είδηση στην Τουρκία ενώ λένε ότι θα στραφεί ενάντια στα τουρκικά drone και UAV.

Iδιαίτερη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, για την αγορά από την Λευκωσία του ισραηλινού Ιron Dome.

To Demir Kubbe, όπως το λένε το Iron Dome στα τούρκικα, απασχολεί ιδιαίτερα τους Τούρκους αφού όπως σημειώνεται μετά την Κύπρο και η Ελλάδα συζητά εδώ και έναν χρόνο για την αγορά του.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το Iron Dome χρησιμοποιείται από το Ισραήλ εδώ και 10 χρόνια και «έχει μέχρι στιγμής ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό έναντι πολλαπλών επιθέσεων πυραύλων».

«Τα ελληνικά μέσα έγραψαν επίσης ότι το σύστημα δοκιμάστηκε έναντι των SİHA», γράφει η τουρκική Milliyet.

«Το Iron Dome, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει 20 πυραύλους στη σειρά, έχει βεληνεκές 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπάρχουν και οι ΗΠΑ ανάμεσα στις χώρες που θέλουν το σύστημα αεράμυνας που χρησιμοποιεί ήδη η Σιγκαπούρη», σημειώνεται.

Η Milliyet κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους Spike NLOS που θα προμηθευτεί η Αθήνα, οι οποίοι όπως τονίζεται, θα έχουν βεληνεκές 32 χιλιομέτρων και «δυνατότητα βολής χωρίς οπτική επαφή με τον στόχο».

Τέλος οι Τούρκοι στέκονται και στην «ισραηλινή ομπρέλα» που αναπτύσσεται στο Αιγαίο. Η Milliyet επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι με τον ελληνικό ηλεκτρονικό πόλεμο, «το περίφημο Bayraktar TB2 είτε το πιο εξελιγμένο drone ANKA-S, θα χάσει τον προσανατολισμό του στον ουρανό».

Διαβάστε επίσης:

Ακάρ σε Έλληνες: Μην κάνετε το λάθος με το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν – Έχουμε φρεγάτα να το συνοδεύει

Παραλίγο θερμό επεισόδιο στο Ιόνιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «To Demir Kubbe ή αλλιώς Iron Dome στην Κύπρο πρώτη είδηση στην Τουρκία – Κίνδυνος για τα Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ