Αρχική » Ελληνοτουρκικά

F-35: Σε τιμή σοκ τα παίρνει η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα οδηγηθεί, με τα νέα δεδομένα, όπου τα κόστη φτάνουν αυτά των Rafale.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η Ελλάδα θα οδηγηθεί, με τα νέα δεδομένα, όπου τα κόστη φτάνουν αυτά των Rafale

F-35: Σε τιμή σοκ τα παίρνει η Ελλάδα – Περισσότερα F-35 μπορεί να αποκτήσει η Ελλάδα, με την τιμή των στελθ μαχητικών να έχει πέσει δραστικά τόσο για την αγορά τους, όσο και για το κόστος χρήσης τους.

Η Ελλάδα θα οδηγηθεί, με τα νέα δεδομένα, όπου τα κόστη φτάνουν αυτά των Rafale, στην αγορά περισσοτέρων F-35 (σ.σ. με στόχο να είναι το βασικό επόμενο μαχητικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας).

Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη Red Flag που έγινε στις ΗΠΑ, τα F-35 δεν έχασαν από κανενός τύπου άλλο μαχητικό 4ης γενιάς.

Σύμφωνα με την Lockheed Martin το κόστος συντήρησης του F-35 έχει μειωθεί στο μισό ενώ έρχεται επιμέρους μείωση 35 τοις εκατό.

Το πιο πρόσφατο all inclusive κόστος ανά αεροσκάφος για το F-35 —οικονομικό 2021— ήταν 4,1 εκατομμύρια δολάρια για το μοντέλο Α, το οποίο θέλει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια ήταν το all inclusive κόστος ανά αεροσκάφος για την έκδοση κάθετης προσγείωσης σύντομης απογείωσης F-35B, και 7,5 εκατομμύρια δολάρια για το μοντέλο F-35C με δυνατότητα μεταφοράς, σημειώνει το airforcemag.com.

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση για το κόστος του F-35A ανά ώρα πτήσης ήταν 33.000 δολάρια (σ.σ. του 2012).

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να φτάσει αυτό το κόστος στα 25.000 δολάρια έως το 2025.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ο άγνωστος καθημερινός πόλεμος στο Αιγαίο και το σχέδιο των Τούρκων

Τουρκία: Αυτή είναι η Τουρκάλα που εκπαιδεύει του Τούρκους χειριστές των Bayraktar να σκοτώνουν

Τουρκία: Ξέφυγαν στο CNN TURK – Δείχνουν πόλεμο στην Κρήτη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Σε τιμή σοκ τα παίρνει η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ