Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε F-16 που θα μας δένουν τα χέρια – Αυτοσκοπός των Τούρκων οι παραβιάσεις

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη με το «ελληνικό λόμπι ήταν πρωτοβουλία ενός μέλους του Κογκρέσου ελληνικής καταγωγής και δεν είναι δεσμευτικό».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε F-16 που θα μας δένουν τα χέρια - Αυτοσκοπός των Τούρκων οι παραβιάσεις

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε F-16 που θα μας δένουν τα χέρια, σημείωσε για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δείχνοντας πως αυτοσκοπός των Τούρκων είναι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θετική προοπτική, οι τεχνικές συνομιλίες προχωρούν καλά, αλλά η κυβέρνηση γνωρίζει επίσης ότι δεν θα αγοράσουμε F-16 ή άλλα προϊόντα. με τρόπο που θα μας δέσει τα χέρια» είπε σε τουρκικό κανάλι ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει θετική προοπτική, οι τεχνικές συνομιλίες προχωρούν καλά», συμπλήρωσε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι αυτό που συνέβη με το «ελληνικό λόμπι ήταν πρωτοβουλία ενός μέλους του Κογκρέσου ελληνικής καταγωγής και δεν είναι δεσμευτικό».

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε F-16 που θα μας δένουν τα χέρια – Αυτοσκοπός των Τούρκων οι παραβιάσεις

«Η Γερουσία έχει περάσει μια απόφαση. Θα συνδυάσουν τα δύο και τότε θα νομιμοποιηθεί (σ.σ. η πώληση των αμερικανικών F-16 στην Τουρκία). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θετική άποψη. Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις πάνε καλά, αλλά η διοίκηση γνωρίζει ότι δεν θα αγοράσουμε F-16 ή άλλα προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δεμένα τα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία εκτός από την αγορά 40 τουρκικών F-16 Viper έχει αιτηθεί στις ΗΠΑ και κιτ εκσυγχρονισμού για 80 τουρκικά F-16.

Όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, η Τουρκία έχει «σοκαριστεί» από την εξέλιξη με την αγορά των F-16, αφού το αμερικανικό Κογκρέσο επιθυμεί να μπει ο όρος πως αυτή θα προχωρήσει μόνο αν δεν γίνονται παραβιάσεις (σ.σ. και υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους) του ελληνικού εναέριου χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: «Σφραγίζει» τα σύνορα με την Τουρκία η Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ

Ακάρ σε Έλληνες: Μην κάνετε το λάθος με το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν – Έχουμε φρεγάτα να το συνοδεύει

To Demir Kubbe ή αλλιώς Iron Dome στην Κύπρο πρώτη είδηση στην Τουρκία – Κίνδυνος για τα Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε F-16 που θα μας δένουν τα χέρια – Αυτοσκοπός των Τούρκων οι παραβιάσεις». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ