Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: «Κρύο ντους» από Μενέντεζ σε Ερντογάν για τα F-16

Αντίθετος στην πώληση F-16 στην Άγκυρα επέμεινε ότι είναι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί με αυτό τον τρόπο.

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Αντίθετος στην πώληση F-16 στην Άγκυρα επέμεινε ότι είναι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ,

Τουρκία: Την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί να εκβιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την ένταξη της Σουηδία στο ΝΑΤΟ, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ έστειλε το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «η Άγκυρα δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατά αυτόν τον τρόπο», ενώ την ίδια στιγμή Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει την αντίθεσή τους στο «μικρό πακέτο» για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και αποφάσισε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Συνεχίζω να είμαι κατά της πώλησης των F-16. Η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να ανταμειφθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ, ενώ οι Αμερικανοί νομοθέτες επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να επιμένει στην ίδια αποσταθεροποιητική συμπεριφορά που απειλεί στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μπομπ Μενέντζ διευκρίνισε πως το Κογκρέσο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των πυραυλικών συστημάτων των τουρκικών F-16 αλλά για τα διαλειτουργικά μέσα επικοινωνίας τους.

«Δεν αποτελεί επιθετικό όπλο, δεν πρόκειται για πυραυλικό σύστημα, ούτε για αναβάθμιση των F16, που θα το καταστούσαν πιο θανάσιμο. Αφορά μόνο την επικοινωνία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία έχει περιορίσει την πολεμική της στάση, προς το παρόν τουλάχιστον, στα λόγια και τις πράξεις, προς τη γείτονα χώρα της την Ελληνική Δημοκρατία: “Αν χαράξεις διαφορετική πορεία δημιουργούνται διαφορετικές δυνατότητες”» αναφέρει συγκεκριμένα.

«Όχι» στο «μικρό πακέτο» αναβάθμισης των τουρκικών F-16

Την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να προχωρήσει με την προγραμματισμένη πώληση αναβαθμίσεων λογισμικού ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τουρκία για τον υπάρχοντα στόλο των F-16 εξέφρασαν τα ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus).

Παρόλο που αναγνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο πακέτο περιέχει απλώς ορισμένες βασικές αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν την επικοινωνία εντός του ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί νομοθέτες επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να επιμένει στην ίδια αποσταθεροποιητική συμπεριφορά που απειλεί στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά F-16 Viper και Rafale στην άσκηση «Ηνίοχος» – Για πρώτη φορά στο Αιγαίο; – Συναγερμός στην Τουρκία

Βayraktar: Γιατί φοβάται η Τουρκία τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Κρύο ντους» από Μενέντεζ σε Ερντογάν για τα F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ