Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν θέλει να κλέψει τα μυστικά των ελληνικών Aster 30

Η ένταξη του 120 χλμ εμβέλειας SAMP-T στο σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας είναι μονόδρομος για την προστασία των αεροδρομίων της.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν θέλει να κλέψει τα μυστικά των ελληνικών Aster 30

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν θέλει να κλέψει τα μυστικά των ελληνικών Aster 30 από τους Γάλλους, όπως ήθελε να κάνει και με τους Patriot.

Tις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να αποκτήσει το κινητό αντιαεροπορικό SAMP-T.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μανουέλ Μακρόν.

Η διάθεση της Τουρκίας για την αγορά του ιταλόγαλλικής παραγωγής σύστηματος άμυνας SAMP-T είχε αποκαλυφθεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 από το Sportime.

H Toυρκία ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale και Viper και η προβληματική αεράμυνα της χώρας δεν της δίνει και πολλές δυνατότητες.

Έτσι, η ένταξη του 120 χλμ εμβέλειας SAMP-T στο σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας είναι μονόδρομος για την προστασία των αεροδρομίων της.

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν θέλει να κλέψει τα μυστικά των ελληνικών Aster 30

Βέβαια, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ζήτησε συμπαραγωγή του SAMP-T δηλαδή της επίγειας έκδοσης των Aster 30.

Ο Ερντογαν πιστεύει πως η Γαλλία θα αφήσει την Τουρκία να αποκτήσει πρόσβαση στην κρίσιμη γαλλική τεχνολογία του καλύτερου πυραύλου της κατηγορίας του.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ζήτησε συμπαραγωγή του συστήματος.

Βέβαια η Τουρκία προσπαθεί να πείσει την Γαλλία για να… ξεκινήσει δουλειές με την Άγκυρα, βάζοντας στο κάδρο και τα γαλλικά μαχητικά Rafale.

Εκτίμησή μας είναι πως η Γαλλία δεν θα πουλήσει στην Τουρκία.

Όχι επειδή δεν έχει ανάγκη τα τουρκικά χρήματα (σ.σ. όχι βέβαια ότι πάνε και άσχημα οι δουλειές της στα εξοπλιστικά) αλλά επειδή το Παρίσι δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα.

Οι Γάλλοι ξέρουν πως η κρίσιμη γαλλική τεχνολογία (σ.σ. SPECTRA κ.ο.κ) δεν πρέπει να πέσει στα τουρκικά χέρια.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Κοινό σχέδιο δολοφονίας Ατατούρκ – Μεταξα λένε οι Τούρκοι

Σχέδιο Άτσεσον: Η Κύπρος στην Ελλάδα, το Καστελόριζο στην Τουρκία
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν θέλει να κλέψει τα μυστικά των ελληνικών Aster 30». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ