Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκος αναλυτής: Γιατι η Ελλάδα θα κρατήσει τα F-35 μακριά από την Τουρκία

Να εξηγήσουν οι Τούρκοι προσπαθούν τις κινήσεις της Ελλάδας αναφορικά με τα αμερικανικά F-35.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τούρκος αναλυτής: Γιατι η Ελλάδα θα κρατήσει τα F-35 μακριά από την Τουρκία

Τούρκος αναλυτής: Γιατι η Ελλάδα κρατά τα F-35 μακριά από την Τουρκία προσπαθεί να εξηγήσει ο Οζάι Σεντίρ της Milliyet.

H Ελλάδα αναμένεται να εγκαταστήσει τα ελληνικά F-35 σε Σούδα, Ανδραβίδα και Άραξο, όπου σύμφωνα με τον Οζάι Σεντί, αυτά είναι τα ονόματα των αεροπορικών βάσεων όπου η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «ζήτησε από τις ΗΠΑ να ελέγξουν την καταλληλότητα της υποδομής τους για την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών F-35».

Όπως σημειώνεται, κάθε χώρα «που κατέχει το F-35 θα πρέπει να έχει μια στρατιωτική βάση όπου θα σταθμεύουν αυτά τα αεροπλάνα».

«Εάν η Τουρκία δεν είχε αποβληθεί από το πρόγραμμα, θα είχε αναπτύξει τα F-35 στη Μαλάτια ενώ η υποδομή της στρατιωτικής βάσης θα αναδιατάσσονταν ανάλογα», τονίζεται.

Τούρκος αναλυτής: Γιατι η Ελλάδα θα κρατήσει τα F-35 μακριά από την Τουρκία

Ο Οζάι Σεντίρ σημειώνει ότι ενώ ήταν γνωστό για τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, «οι άλλες δύο τοποθεσίες που ορίζονται ως εναλλακτικές είναι ενδιαφέρουσες» και αυτό γιατί και οι δύο είναι βάσεις «στη δυτική Ελλάδα, με το Ιόνιο πέλαγος και την Ιταλία από πίσω».

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα, που έχει «τοποθετήσει τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που αγόρασε από τη Γαλλία, στη Βάση Τανάγρας, παράλληλα με τη Σμύρνη, αναζητά βάσεις μακριά από το Αιγαίο για F-35», αναφέρει ο Τούρκος αναλυτής και δημοσιογράφος.

«Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτήν την απόφαση, όπως η ανησυχία για το σύστημα αεράμυνας S-400 της Τουρκίας, αυτό θα το δούμε με τον καιρό», υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Σύνδρομο της Στοκχόλμης των Τούρκων – Τα δίνουν στους Ουκρανούς για τα ρίξουν οι Ρώσοι

Τουρκία: Τρελάθηκαν μόλις είδαν τα ελληνικά Kiowa στον Έβρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος αναλυτής: Γιατι η Ελλάδα θα κρατήσει τα F-35 μακριά από την Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ