Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε

Ο Δρ. Ντεμίρ τόνισε ότι η Τουρκία «σε καμία περίπτωση δεν προχωρά σε έτοιμες αγορές και ότι η μεταφορά τεχνολογίας είναι υποχρεωτική».

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε

Τουρκία: Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ.

Μιλώντας στην τουρκική Hürriyet, ο Δρ. Ντεμίρ τόνισε ότι η Τουρκία «σε καμία περίπτωση δεν προχωρά σε έτοιμες αγορές και ότι η μεταφορά τεχνολογίας είναι υποχρεωτική».

«Ετοιμάσαμε έναν σαφή οδικό χάρτη για το SAMP-T το 2015. Αυτή η διαδικασία δεν λειτούργησε (…) είδα πρόβλημα ειλικρίνειας και σοβαρότητας», σημείωσε.

«Εάν υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγή, θα το δεχθούμε», τόνισε, αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Τουρκία: Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε

Το σύστημα SAMP/T χρησιμοποιεί τον πύραυλο Aster 30 Block I, ενώ με τους Aster 30 Blok I NT και Aster 30 Blok II, το αναμένεται να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό κατά των βαλλιστικών πυραύλων.

Οι Aster 30 είναι οι πύραυλοι που θα χρησιμοποιεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις Belharra αλλά και μάλλον τις νέες ελληνικές κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει συμμετοχή στην κατασκευή των γερμανικών IRIS-T κατά 8%.

Έτσι, Αθήνα και το Βερολίνο θα μπορούσαν να βρουν μία φόρμουλα για την προμήθεια των IRIS-T στην Ελλάδα.

Το IRIS-T έχει βεληνεκές περίπου 40 χλμ. και μπορεί να καταστρέψει πυραύλους κρουζ, ρουκέτες, αεροσκάφη, drones και ελικόπτερα σε υψόμετρο έως και 20 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκοι: Έτσι περνάνε τα ελληνικά F-16 κάτω από τη μύτη μας

Ελληνοτουρκικά: Βάζουν πυραύλους και στα ελληνικά υποβρύχια 214;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Δεν μας ενδιαφέρουν οι Aster 30 αν δεν μπορούμε να τους αντιγράψουμε». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ